VIKTIGT: Beställ inte solceller i nuläget!

Dessvärre svävar vi fortfarande i ovisshet vad gäller om det är möjligt att försäkra solceller eller inte samt vilken extra kostnad som skulle drabba föreningen och den boende. Vi har boenden som har pratat med många olika försäkringsbolag och vi får olika bud. Själv har jag pratat med Länsförsäkringar både ur föreningens perspektiv och som privatkund. Deras svar är att just nu kan de inte försäkra oss, det finns otydligheter och att en utredning pågår.


Jag ser inte heller de klausuler i offerten som ska ge oss rätt att inte gå vidare med beställningen utan kostnad ifall vi saknar finansiering eller inte kan lösa försäkringsskydd. Utöver det finns det konstigheter i offerten som SeSol behöver svara på. Vi har mindre produktion, till ett högre pris men kortare återbetalningstid och högre intjäning. Jag får inte ihop det.


Jag kommer därför be Mehrdad att skjuta upp deadline en vecka så att vi kan reda ut dessa punkter. Om SeSol inte går med på detta, avbryter vi förhandlingen.


Mvh,

Martin Dremo