Hjälp oss genom att mäta ditt bredband!

Många av våra boende har just nu problem med sitt bredband. Även om det inte verkar som att ni har problem, man kan titta på TV och surfa något, kan det ändå finnas. Det yttra sig att man har extremt dålig uppladdningshastighet. I vissa fall har convertern helt lagt av och TV och internet slutar fungera då också. 

Felet verkar bero på att den fiber-converter, där fibern kommer in i huset, som installerades när husen byggdes nu har blivit för gammal och klarar inte av den nya switch som Telia installerat i sina skåp den 24’e november.

Vi har, med Telias hjälp, testat att byta ut ett antal av dessa convertrar mot en nyare modell och det verkar fungera. Telia behöver därför så snart som möjligt sända ut en tekniker till de hushåll som fortfarande har den gamla convertern installerad för att byta denna. 

För att hjälpa oss med vår dialog med Telia undrar vi om ni skulle kunna hjälpa oss med att genomföra en mätning på Bredbandskollen.se och rapportera era resultat i länken här: https://forms.gle/uGdVjqBFfhVNGKHt8