Akta våra barn

E9-1[1]Den här vintern har vi inte behövt flytta farthindren från gatorna, men vi har ändå sett att några bilar kör alldeles för fort på gatorna. Vi har många barn i området. Barn kan vara skymda bakom bilar och snabbt komma ut på vägen.

Våra gator är s.k. gångfartsområden. Det innebär att gatan delas av både fotgängare och fordon. Det innebär också att fotgängare har företräde och att fordon inte får framföras snabbare än gångfart, ca 7 km/h. Ofta når man den hastigheten redan genom att låta bilen rulla framåt på tomgång. Hastighetsbegränsningen gäller oavsett tid på dygnet, oavsett om man ”bara ska hem och hämta något”, är försenad eller har någon annan förklaring. Ingen ursäkt är godtagbar om ett barn blir påkört för att någon kört för fort.

Tack för att ni hjälper oss att hålla området säkert för både små och stora.